Hey Guy, Hild, maar ook Imke en Lynze,

Oktober 2009, de maand waarin ik ben beginnen werken bij bakkerij Meesters-De Prins. Ondertussen zijn we 2020, 11 jaar later en werkte ik nog steeds bij “de Meesters”. Allee ja, met uitzondering van 2 jaar ‘onderbreking’
Grof geschat, in totaal een 9 jaar bij jullie gewerkt. Zowel in het weekend, als af en toe invallend in de week.
9 mooie jaren, waarin zeker tranen zijn gevloeid, maar vooral heel veel plezier is gemaakt. Als ik aan mijne tijd bij “de Meesters” denk, dan komen volgende herinneringen naar boven:
– een rozijn op de vloer… en ik verzeker u, das glad… gevolg kan je al raden: Jolien (en aardbeienvlaai!) op de grond
– 100 euro en een winkellijstje lijken niet op elkaar, Hild! Gooi volgende keer dus maar gewoon het winkellijstje in de vuilbak i.p.v de 100 euro… alhoewel, omdat we mee door de vuilbakken zochten, kregen we op het einde van de dag toch maar een extra centje… mij hoorde dus eigenlijk niet klagen
– paasmaandag, of ik nu moest werken of niet, ne cocktail kwam ik graag drinken! Da was den enigste feestdag waar ik écht naar uitkeek!
– andere feestdagen (Lees: nieuwjaarsdag) waren natuurlijk veel moeilijker om uit bed te komen… 6u beginnen, hopend dat mijne adem niet meer naar alcohol rook.. enfin, ik heb het toch maar elke keer overleefd! Oohja ook mede door de mini-pizzakes waarschijnlijk.. ik gok dat ik er meer van opat dan dat ik er verkocht… oeps, bij deze: opgebiecht
– weddenschappen afsluiten, ik probeerde het elke keer opnieuw, helaas hadden jullie al snel door dat ik de stampkoningin was, dus dat ik elke keer opnieuw de weddenschap zou winnen… ach, ik heb toch maar goe genoten van de gemaakte taarten die de verliezers gemaakt hebben.. hmm, kersen-monchou….
– ik goot altijd water door het kleine gaatje van het putteke, na 6 jaar heb ik dan ontdekt dat dat roostertje open ging, en nog eens enkele jaren later heb ik ontdekt dat ik zowat de enige ben die daar het water wegkapt, al de rest deed dat gewoon in de poembak in of los op de parking…
– personeelsfeestjes die steeds tot in de puntjes geregeld was, zalig om zo eens informeel af te spreken.. (en nog meer cocktails te drinken)
– en last but not least, jullie samba was echt den beste vant land!
….
Ik kan blijven doorgaan, want ik heb nog wel anekdotes en vooral veel herinneringen..
Maar wat ik vooral NIET ga missen, zijn de kruimels, kruimels everywhere… van in mijn haar, tot ik mijn sokken, van mijn bh tot in mijn onderbroek… nee, eerlijk waar, dat gejeuk ga ik niet missen…

Guy, Hild, Imke, Lynze, jullie zijn een prachtfamilie, waar ik tweewekelijks even deel van mocht uitmaken.
Bedankt voor de schonen tijd, als puber, als student en als jongvolwassen. Ik heb altijd graag gewerkt bij jullie!
“De Meesters” maakt toch ook een deel uit van mijn leven…

Geniet van jullie vrije weekends, hopelijk nog niet in een zwart gat gevallen!
We spreken absoluut zeker nog af!

Vele groetjes,
Jolien

Ps, de enigste foto die ik van in de winkel kon terugvinden heb ik geüpload… gelukkig zitten de andere herinneringen opgeslagen in mijn hoofd!